Μέχρι τον Ιούλιο φτάνουν τα χρήματα για το Δημόσιο

Τι λέτε, το χρειαζόμασταν το δάνειο από την Τρόικα ή ούτε τώρα δεν έχουμε πεισθεί; 

Μέχρι τις 18 Ιουλίου επαρκούν τα χρήματα των Δημόσιων Ταμείων, εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου, για την οποία απαιτείται η προέγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα (23/05) στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η “Καθημερινή της Κυριακής”, η τρόικα μάλιστα, θέτει ως όρο μια αποκρατικοποίηση μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ στα χρήματα που είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο, έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013, ενώ εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» (21/05), μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, η επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου ή μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων, η κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη (24/05), ενώ ήδη η κα Παπαρήγα έχει αρνηθεί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑσυνοδευόμενος από τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα, όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.

cosmos.gr

Advertisements

One thought on “Μέχρι τον Ιούλιο φτάνουν τα χρήματα για το Δημόσιο

  1. syntrofe niko τα λεφτα απο το μνημονιο πανε ολα για να πληρωθουν τοκοι και χρεωλυσια στους ξενους τοκογλυφους στα πλαισια των δανειων που εχουμε παρει να πληρωσουμε δανεια που ειχαμε παρει για να πληρωσουμε δανεια.Το χρεοσ ειναι παρανομο ειναι πανωτοκια.Εαν δεν εχουμε λεφτα να πληρωσουμε τουσ τοκογλυφουσ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ παρανομο χρεοσ μονομερωσ.Λεφτα για συνταξεισ και μισθους μπορουμε να βρουμε απο τουσ πλουσιους που δεν πληρωνουν φορουσ κια για αναπτυξη επισησ

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.