Εμάς δεν μας παρενόχλησε σεξουαλικά ποτέ ο Στρος-Καν

Γυναίκες δημοσιογράφοι στο πλευρό του Dominique Strauss Kahn. αν κι εδώ που τα λέμε, μάλλον χειρότερα τα κάνουν τα πράγματα με το να τον «δίνουν» τόσο στεγνά για τις ορέξεις του. Αυτές, πάντως, υπήρξαν τυχερές…

«Δεν παρενοχλήθηκαν όλες οι δημοσιογράφοι από τον DSK,» γράφουν στο σημερινό φύλλο της Liberation τρεις γνωστές δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας, αντιδρώντας στις κατηγορίες ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν ήταν ασφαλείς μόνες τους με τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε άρθρο τους στην κεντροαριστερή εφημερίδα τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι της Liberation, της Monde και της Parisien αρνούνται τις καταγγελίες ότι ο Στρος-Καν παρενοχλούσε συστηματικά τις δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός μονίμως φλέρταρε τις γυναίκες, κάποιες φορές φτάνοντας στα άκρα,» γράφουν στο άρθρο τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίες εξηγούν ότι έχουν περάσει μήνες, ίσως και χρόνια, κάνοντας ρεπορτάζ για την καριέρα του Στρος-Καν.

«Τα προκλητικά υπονοούμενα ή οι κλεφτές ματιές στο ντεκολτέ ήταν σχεδόν προϋπόθεση για την έναρξη κάθε συνέντευξης, κάτι σαν εισαγωγή προτού αρχίσει να αναπτύσσει το κεντρικό θέμα της συνέντευξης, για την οικονομία ή την πολιτική,» έγραψαν οι γαλλίδες δημοσιογράφοι.

«Αλλά ποτέ δεν δεχτήκαμε επίθεση ή απειλή, » επιμένουν οι γράφουσες προσθέτοντας ότι «η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα δημοσιογράφο επιτυγχάνεται στο τέλος: αυτός μπορεί να της κολλήσει. Εκείνη μπορεί (οφείλει), αν θεωρήσει ότι (εκείνος) ξεπέρασε τα όρια, να το αναφέρει στην εφημερίδα της.»

«Ποτέ δεν βρεθήκαμε σε αυτή την θέση με τον DSK.»

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δέχονται έντονη κριτική επειδή δεν αναφέρονταν στη φήμη του Στρος-Καν ως λάτρη των γυναικών, στις οποίες συχνά «τα έριχνε» και μάλιστα επίμονα.

Μία γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν όταν του πήρε συνέντευξη για ένα βιβλίο της, το 2002.

απε

Advertisements