Του αρέσει το σεξ, και λοιπόν;

…η χήρα του Αλμπέρτο Μοράβια υπερασπίζεται τον Ντομινίκ Στρος Καν!

«Του αρέσει το σεξ, και λοιπόν;» Η Κάρμεν Λιέρα Μοράβια, χήρα του Ιταλού συγγραφέα Αλμπέρτο Μοράβια και φίλη του Ντομινίκ Στρος Καν, υπερασπίστηκε σήμερα τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, που κατά την άποψή της έπεσε θύμα ενός «ορισμένου αμερικανικού πουριτανισμού, αντιευρωπαϊκού και αντιγαλλικού».

«Δεν είναι ένας σκληρός πρωτόγονος άνδρας ή σαδιστής, η βία δεν είναι μέρος της κουλτούρας του, του αρέσει το σεξ, ‘και λοιπόν’. Αυτό δεν μου φαίνεται για έγκλημα, μερικές φορές τα σώματα εκφράζουν περισσότερα από τα λόγια», δηλώνει η συγγραφέας σε ανοικτή επιστολή της προς την Corriere della Sera.

«Δεν θέλω ο Ντομινίκ Στρος Καν να γίνει ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’ ενός ορισμένου αμερικανικού πουριτανισμού, αντιευρωπαϊκού και αντιγαλλικού», προσθέτει.

Η Κάρμεν Λιέρα Μοράβια, γεννημένη στην Πάμπλονα (Ισπανία) πριν από 58 χρόνια και χήρα του Αλμπέρτο Μοράβια τον οποίο παντρεύτηκε το 1986, εξέδωσε το 2005 ένα βιβλίο που εξιστορεί τη μοίρα μιας γυναίκας στο έλεος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Το βιβλίο, στο οποίο εναλλάσσονται στίχοι στα ιταλικά και τα γαλλικά, έχει τίτλο «Γκαστόν», που συμβαίνει να είναι το μεσαίο όνομα του Ντομινίκ Στρος Καν.

Μερικοί είδαν μια νύξη για τη σχέση της με τον DSK, στο οποίο απαντά: «Είναι λάθος να χρησιμοποιείται το βιβλίο μου, καθαρή λογοτεχνική μυθοπλασία, για να εικονογραφηθεί ένα πραγματικό γεγονός, ο Γκαστόν δεν έχει καμία σχέση με τον Ντομινίκ Στρος Καν τον οποίο γνωρίζω, και με τον οποίο κάνω παρέα εδώ και χρόνια». «Δεν υπήρξα ποτέ θύμα του όπως ορισμένοι έχουν γράψει».

Η συγγραφέας εκφράζει την ευχή ο DSK να μπορέσει να «αποδείξει αμέσως την αθωότητά του και να ξαναγίνει ο ελεύθερος και χαμογελαστός άνθρωπος που είδα πριν από λίγες ημέρες».

ape

Advertisements