Οι πιλότοι της Qantas λένε πως πετάνε χωρίς… καύσιμα!

Αν η κρίση φτάσει και στην Αυστραλία, μας πήρε – που ήδη μας έχει πάρει- και μας σήκωσε !

Αυτή την εβδομάδα δυο αεροσκάφη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας «Κουάντας» (Qantas) έκαναν αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να συνεχίσουν την πτήση τους. Πιλότοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι δέχονται πιέσεις από τη διεύθυνση για να μειώσουν το κόστος καυσίμων, με αποτέλεσμα να εφοδιάζουν τα αεροσκάφη μόνο με τα «απαραίτητα» καύσιμα, τα οποία, όπως λένε, δεν είναι πάντα αρκετά.

Οι πιλότοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών, αλλά είναι πιθανόν να αυξηθούν οι «ανωμαλίες» σαν αυτές που παρατηρήθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Δηλαδή να προσγειώνονται αεροσκάφη σε αεροδρόμια που δεν είναι προγραμματισμένα για ανεφοδιασμό.

Η Qantas που έχει αυξήσει αρκετές φορές τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω του κόστους των καυσίμων, δεν κρύβει ότι το μεταφορικό κόστος περιορίζει σημαντικά τα κέρδη της. Ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των πιλότων, ότι τους περιορίζει αναφορικά με τα καύσιμα που θα έχει το κάθε αεροσκάφος.

Από την πλευρά τους, οι πιλότοι ισχυρίζονται πως η εταιρία κρατά κατάλογο με τους πιλότους που κάνουν οικονομία στα καύσιμα και αυτούς που είναι «απρόσεχτοι», και έτσι έμμεσα αλλά αποτελεσματικά τους ασκεί «πίεση».

απε

Advertisements