Δεν θέλουν για γείτονα τον Στρος Καν, παραμένει στη φυλακή !

Εδω που τα λέμε, δεν θα είναι και τόσο εύκολος γείτονας ο Στρος…

Οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσαν, ήδη, εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατομμυρίων, όμως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι «θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα», προτού αποφυλακιστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Με βάση τους όρους, που έθεσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπας, ο Στρος-Καν θα πρέπει να μείνει σε κάποιο σπίτι, να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι.

«Κανείς δεν θα αποφυλακιστεί, μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις», είπε ο δικαστής στους συνηγόρους.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ είναι ότι δεν έχουν βρει ακόμα διαμέρισμα στο Μανχάταν όπου θα μπορούσε να μείνει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ όταν αποφυλακιστεί, όπως υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αν Σινκλέρ νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Μπρίστολ Πλάζα του Μανχάταν όμως η διεύθυνση του κτιρίου ακύρωσε το συμβόλαιο όταν πληροφορήθηκε ποιος θα έμενε εκεί.

Ένας από τους υπεύθυνους του κτιρίου που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν είχε νοικιαστεί κάποιο διαμέρισμα στο όνομα της Σινκλέρ ή του Στρος-Καν, απάντησε: «Δεν έχουμε ενοικιαστές με αυτό το όνομα».

Παρά τις πληροφορίες της εφημερίδας πάντως περίπου 100 δημοσιογράφοι παραμένουν έξω από το πολυτελές κτίριο.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας).

thema/ape

Advertisements