(Νέο) Εκλογικό έγκλημα στην Αλβανία, ο Edi Rama ζητάει παρέμβαση της Δύσης

Το «καθιερωμένο» εκλογικό έγκλημα του Μπερίσα, δεν άργησε να διαπραχθεί και αυτή τη φορά στην Αλβανία. Από χθες, η χώρα μπαίνει ξανά σε μεγάλη περιπέτεια και κύριος υπεύθυνος αυτής της περιπέτειας, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα! 

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, να παρέμβουν για να σταματήσουν αυτό, που χαρακτήρισε ως «εκλογικό έγκλημα, που διαπράττει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή».

Ο ίδιος ανήγγειλε την κατάθεση καταγγελίας στον εισαγγελέα κατά της επιτροπής, με την κατηγορία της «πλαστογράφησης του εκλογικού αποτελέσματος»,

Σε συνέντευξη Τύπου, πριν από λίγο, ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι «η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, εδώ και δύο ημέρες διαπράττει ένα έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για τη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εκ των διεκδικητών του Δήμου Τιράνων εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στα Τίρανα.

«Εμείς έχουμε κερδίσει στα Τίρανα. Εκατομμύρια μάτια είδαν, σε απευθείας μετάδοση, τη διαδικασία και το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Ράμα, απευθύνοντας έκκληση «στην ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν και αφήσουν μόνους τους Αλβανούς στη δύσκολη αυτή στιγμή».

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος απηύθυνε, επίσης, έκκληση στον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, να παρέμβει προς υπεράσπιση της ψήφου και της συνταγματικής σταθερότητας της χώρας.

Χιλιάδες οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και ορισμένοι βουλευτές βρίσκονται έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, διαδηλώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της τελευταίας να μετρήσει και τις ψήφους από την κάλπη για τους δημοτικούς συμβούλους, στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της αλβανικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι στην Αλβανία, υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια και κάλπες για το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

απε

Advertisements