Παραιτήθηκε ο Στρος Καν

Ακόμα και αν βγει αθώος για όλα και να τον κάνουν …Λουδοβίκο, η σημερινή ημέρα , μάλλον είναι και το τέλος της κάθε ονείρου του για οποιαδήποτε άλλη καριέρα στην πολιτική.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 18 Μαΐου, το ΔΝΤ.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο:

«Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.

Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν΄αποδείξω την αθωότητά μου».

Ο Στρος-Καν ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για μια πενταετή θητεία.

απε

Advertisements

One thought on “Παραιτήθηκε ο Στρος Καν

  1. Νομίζω πως ακόμη κι αν βγει αθώος αυτό που έκανε το μεγαλύτερο κακό ήταν η διαπόμπευση με την οποία διαφωνω. Κανείς δε θα μπορεί πλέον να ξεχάσει τις εικόνες αυτές. Το θεωρώ απανθρωπο. Διάβασα όμως κι ένα άλλο άρθρο κ δε μπορώ να βγάλω ακρη στη συγκεκριμενη περιπτωση

    http://pitsirikos.net/2011/05/%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.