Ελεύθερος – σε κατ’οίκον κράτηση ο Dominique Strauss Kahn

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν απεδέχθη αργά σήμερα να αφεθεί ελεύθερος ο υπερασπιζόμενος που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, έναντι του συνολικού ποσού εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικαστές αποφάσισαν πως ο κ. Στρος-Καν θα τεθεί σε κατ οίκον κράτηση, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και θα χρειαστεί να παρακολουθείται από έναν ένοπλο σωματοφύλακα.

Επίσης, την παραπομπή του σε δίκη  αποφάσισαν σήμερα οι ένορκοι του δικαστηρίου του Μανχάταν, απαγγέλοντας και επίσημα το κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει, αν και λίγο αργότερα τα μέλη του δικαστηρίου αποφάσισαν να κάνουν δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκισή του με εγγύηση.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα κατηγορηθεί για βιασμό, ενώ συνολικά οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι επτά.
Σύμφωνα με ειδικούς, η απόφαση των ενόρκων για την παραπομπή σε δίκη είχε ληφθεί μια ημέρα νωρίτερα, προκειμένου ο εισαγγελέας να τη χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα κατά της αποφυλάκισής του με εγγύηση.

Ο εισαγγελέας είχε ταχθεί κατά της αίτησης αποφυλάκισης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα το σκάσει για τη Γαλλία. Έχει τη δύναμη να το σκάσει!. Η καταγγελία της καμαριέρας είναι πολύ ισχυρή. Είναι πολύ ισχυρός μάρτυρας κατά του Στρος Καν». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη θα γίνει σε διάστημα τριών έως δώδεκα μηνών.

Νωρίτερα ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει να γίνει δεκτή η αποφυλάκισή του, με τους όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων και να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό με 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Advertisements