Φόβοι για αυτοκτονία του Στρος Καν


Ο Στρος-Καν που εθεωρείτο ένας από τους βασικούς υποψηφίους του προεδρικών εκλογών του 2012 στη Γαλλία, συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα ξενοδοχείου του Μανχάταν όπου διέμενε. Σήμερα κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Νέας Υόρκης και έχει τεθεί υπό αυστηρή επιτήρηση από φόβο μήπως αυτοκτονήσει, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC που επικαλείται πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Στην ιστοσελίδα του, το NBC αναφέρει ότι η ιατρική ομάδα της φυλακής προληπτικά έδωσε την εντολή για τη στενή παρακολούθηση που σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα ελέγχεται κάθε 15 και 30 λεπτά, αν φορά τη στολή του κρατούμενου και παπούτσια χωρίς κορδόνια.

«Ο κανονισμός απαιτεί κάθε κρατούμενος να αξιολογείται σε συνάρτηση με τον κίνδυνο που παρουσιάζει να αυτοκτονήσει ή να κάνει κακό στους άλλους», είπε εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης. «Η σωφρονιστική διοίκηση της πόλης της Νέας Υόρκης τηρεί τους ίδιους κανονισμούς για την ασφαλεία και την υγεία όλων των κρατουμένων «, διευκρίνισε.

Advertisements