Πυροβόλησαν αστυνομικούς, ένας στην εντατική

Και κύκλος της βίας καλά κρατεί. Κάντε κάτι, επιτέλους δεν αντέχεται αυτός ο φόβος που μας έχει κυριεύσει. Ο φόβος για το πόσο ανίκανοι είστε να διαχειριστείτε τις ζωές όλων μας, ένστολων και απλών πολιτών. 

Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με ενόπλους σημειώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Ηλιακό χωριό στην Πεύκη στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στην Πεύκη προκειμένου να ελέγξει δύο υπόπτους, μετά από τηλεφώνημα για ύποπτες κινήσεις.

Οι αστυνομικοί αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες και ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί -ο ένας πολύ σοβαρά.

Τραυματίστηκε επίσης και ένας 22χρονος Έλληνας και εξετάζεται αν πρόκειται για τον έναν από τους δύο κακοποιούς. Οι αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα, τα οποία δεν σταμάτησαν τις σφαίρες.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και ο πολίτης στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ένας εκ των αστυνομικών, ο οποίος έχει δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ένας εκ των κακοποιών, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, έκλεψε το περιπολικό, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16 στην Κηφισιά.

Μέσα στο περιπολικό βρέθηκε όπλο που ανήκει σε αστυνομικό, ενώ ο κακοποιός διέφυγε και αναζητείται.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι και ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας, που εξετάζει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για καλοστημένη  ενέδρα, με στόχο τη δολοφονία αστυνομικών.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

24|7

Advertisements