Πνιγμός μεταναστών από …»δικό μας» δουλέμπορο!

Αυτή τη φορά, ο δουλέμπορος δεν ήταν ένας συνηθισμένος Τούρκος που αφήνει σε βράχια τους απελπισμένους μετανάστες και πρόσφυγες και αυτοί πνίγονται . Δυστυχώς είναι ένας Έλληνας που φορτώνει τη βαρκούλα του, σαν να πρόκειται για ψάρια, και ορμάει προς την Ιταλία. Ε, να μην πάρουμε κι «εμείς» λίγο από το μέλη της διακίνησης της ελπίδας;… 

Συνεχίζονται οι έρευνες που διεξάγει το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας με την βοήθεια δυτών για τον εντοπισμό ενός ακόμη οκτάχρονου αγοριού που αγνοείται μετά το ναυάγιο στο όρμο της Νικόπολης στην θέση Κανάλι . Ωστόσο ένας άνδρας και το δίδυμο αδελφάκι του αγνοούμενου παιδιού ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα από το σημείο όπου βρέθηκε αναποδογυρισμένη η λέμβος.

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και σκάφη από τα Λιμεναρχεία της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, καθώς και αλιευτικά σκάφη .

Μέσα στη λέμβο επέβαιναν 25 μετανάστες όλοι άνδρες ανάμεσα τους τέσσερα παιδάκια και ο 51 χρόνoς έλληνας δουλέμπορος ο οποίος και συνεληφθη. Ορισμένοι από τους μετανάστες και τα δύο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έφτασαν στην Πρέβεζα από την Αθήνα με κάποιο φορτηγό αργά χθές το βράδυ. Στην ακτή του όρμου της Νικόπολης επιβιβάστηκαν στην λέμβο με προορισμό την Ιταλία. Όμως το σκάφος ήταν μικρό για να χωρέσει 25 άτομα και τον κυβερνήτη και λίγα λεπτά αργότερα, όταν δηλαδή ανέπτυξε ταχύτητα ανετράπη.

Στη 01.00 τα ξημερώματα κάποιοι από τους ναυαγούς που είχαν κολυμπήσει έως την ακτή έφτασαν στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας Πρέβεζας και ζήτησαν βοήθεια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν άμεση.

ape

Advertisements