Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε κτίρια που διαμένουν μετανάστες

Μ’αρέσει που είναι και …αιφνιδιαστικοί. Λες και ως τώρα τα κτήρια αυτά ήταν …βίλες και ξαφνικά ανακάλυψε ο Περιφερειάρχης πως είναι γκέτο. Πάντα αργά, πάντα καθυστερημένα, πάντα στα μισά του δρόμου, πάντα λόγια και τίποτα σε έργο. Σας βαρέθηκα όλους. Ανίκανοι! 

Σωρεία υγειονομικών προβλημάτων διαπιστώθηκε κατά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, σε δύο κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. στα οποία διαμένουν αλλοδαποί – μετανάστες.

Στο τετραώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 14 συγχρωτίζονται περισσότεροι από 150 αλλοδαποί-μετανάστες σε 240 τ.μ υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λόγω παραμέλησης καθαριότητας και αερισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει έντονη δυσοσμία, ρυπαρές εστίες και συσσωρευμένα άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα.

Οι εξωτερικοί χώροι έχουν καλυφθεί με υλικά, προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι που κοιμούνται οι διαμένοντες.

Το δάπεδο έχει καλυφθεί πλήρως από βρώμικα κλινοσκεπάσματα.

Στον 2ο όροφο του κτηρίου λειτουργούν δύο χώροι θρησκευτικής λατρείας, οι οποίοι ήταν καθαροί.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο κτίριο επί της οδού Γερανίου 6-8, στο οποίο διαμένουν περίπου 100 αλλοδαποί-μετανάστες, όπου η διαβίωση παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο κάτω από επικίνδυνα ανθυγιεινές συνθήκες.

Αναμένεται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντοπισμού των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ενημερωνόταν παράλληλα με τη διαδικασία των ελέγχων δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς πολλά κτήρια γίνονται «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών. Η δραματική αυτή κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος. Οφείλουμε όλοι στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτή την υγειονομική βόμβα και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία».

ΑΠΕ

Advertisements