Προσαγωγές 20 μελών της «Χρυσής Αυγής»

Ναι αλλά μην τους κακοκαρδίσετε. Αφήστε τα παιδιά να κάνουν «τη δουλειά» τους…

Με συνθήματα και προσαγωγές, αλλά χωρίς σοβαρά παρατράγουδα μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη τα δύο ταυτόχρονα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο έχουν παραταχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, για να αποτρέψουν την συνάντηση των δύο ομάδων και την μεταξύ τους σύγκρουση.

Στο πρώτο, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιείται από κατοίκους, αλλά και μέλη ακροδεξιών ομάδων, τα αιτήματα που κυριαρχούν διεκδικούν ασφάλεια και εκδίωξη των μεταναστών.

Στο δεύτερο, το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ακριβώς απέναντι, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Σοφοκλέους, μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται Δημοτικό Συμβούλιο, κυριαρχεί το σύνθημα «ποτέ πια φασισμός».

Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι πίσω από το δημαρχείο, επί της οδού Ικτίνου, η Αστυνομία ακινητοποίησε ομάδα μελών της «Χρυσής Αυγής» – προσήγαγε συνολικά είκοσι άτομα – που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Τις προσαγωγές επιχείρησε να αποτρέψει ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής», δημοτικός σύμβουλος, κ. Ν. Μιχαλολιάκος – έφτασε στο Δημαρχείο για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνοδευόμενος από ομάδα επτά ανδρών της «Χρυσής Αυγής», αλλά επιτράπηκε η είσοδος μόνοι σε τρεις – διαμαρτυρόμενος γιατί απαγορεύεται η δική τους διαδήλωση.

Στην προσπάθεια που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα από κάποιους θερμόαιμους της συγκέντρωσης της Ηπείρου να κινηθούν επίσης προς το Δημαρχείο, η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο στο ύψος της Χαλκοκονδύλη, απαγορεύοντάς τους να συνεχίσουν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν και την άλλη πλευρά της πλατείας Ομονοίας προς την Αθηνάς, σε περίπτωση που χρειαστεί να ανακόψουν αντίστοιχες κινήσεις.

Tovimaonline

Advertisements